Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) заяви, че ще разгледа обвиненията

...
Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) заяви, че ще разгледа обвиненията
Коментари Харесай

Джеф Безос е обвинен, че пренебрегва проблеми с ракетите на Blue Origin

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) съобщи, че ще прегледа обвиняванията за пренебргеване на ограниченията за сигурност от компанията Blue Origin на създателя на Amazon Джеф Безос, предава Би Би Си. Обвиненията са отправени от 21 сегашни и някогашни чиновници, които настояват, че компанията е неглижирала сигурността на екипажа на ракетния транспортен съд New Shepard за сметка на преимущество в галактическата конкуренция. Персоналът също се оплаква и от сексизъм и дискриминация, които царят в компанията. Blue Origin отхвърли обвиняванията.

Автор на недоволството е бившата ръководителка на вътрешните връзки на Blue Origin Александра Ейбрамс. Тя акцентира, че според мнението на инженери Джеф Безос, който излетя в космоса през юли, ``е имал шанс, че нищо не се е случило ", защото компанията е подценила повече от 1000 отчета за проблеми, свързани с моторите, които зареждат ракетите на Blue Origin.

В допълнение към опасенията за сигурността, личният състав също по този начин твърди, че управлението на компанията упражнява политика на сексизъм и дискриминация, при която мениджърите се държат непочтено по отношение на дамите. Авторите на писмото споделят, че един от изпълнителните шефове е докладван неведнъж в отдел ``Човешки ресурси`` за полов тормоз. Въпреки това не са били подхванати дейности за уволнението му. Друг случай споделя за изпълнителен шеф, който е бил толкоз прочут със сексисткото държание, че новите дами чиновници били предупреждавани да го заобикалят, защото е бил предпазен от другарските си връзки с Безос.

Говорител на Blue Origin сподели, че Ейбрамс " е била уволнена  преди две години след многократни предизвестия по въпроси, свързани с федералните разпореждания за надзор на износа ". 

През юли компанията реализира първия си полет с екипаж на ракетния транспортен съд New Shepard дружно с Джеф Безос на борда. Ракетата е предопределена да обслужва растящия пазар за галактически туризъм. Въпреки това Безос е изправен пред мощна конкуренция в лицето на SpaceX на Илон Мъск и Virgin Galactic на Ричард Брансън.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР